Jordfästning?

För några månader sedan sändes ett Uppdrag Granskning om en "gravhantering" som väl närmast är att betrakta som grav- eller likskändning.

Det var bland det obehagligaste jag sett på mycket länge och det berörde mig mycket illa.

Värst tycker jag nog ändå den ljugande kyrkoherden var! Den kvinnan måtte väl ändå skiljas från sitt ämbete! Hur kan hon plötsligt mena att "det var ett speciellt tillfälle" då man "på de anhörigas begäran" krossat kistan när hon dessförinnan vid TVÅ telefonintervjuer klart uttalat att det var vanligt och att det var så "man gjorde"!

Någon berättade i programmet om att man ställde en planka på kistlocket och sedan slog man sönder det med en slägga mot plankan! Det känns ju helt medeltida då man genom att slå en påle genom vampyrers och andra misshagliga personers hjärtan just "jordfäste" dem för att de inte skulle "gå igen"!

Hur kan detta förfarande inte ha lett till något rättsligt efterspel? Regelbundet läser vi om gravskändningar där ungdomar (?) vält gravstenar etc. där åtal faktiskt då och då väckts.

Men här - där något ännu värre uppenbarligen pågått "i tysthet" under många år, t.o.m. med kyrkans "välsignelse" - där sker ingenting!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0