0

TÄNK OM BILL GATES HADE TILLVERKAT BILAR

På en datamässa  jämförde Bill Gates databranschen med bilindustrin och sa:
'Om GM hade följt med i teknologin som databranschen gjort skulle vi alla ha kört 25-dollars bilar som kör 1000 mil på en gallon bensin'.

Som svar på Bill Gates uttalande gav GM ut en pressrelease:

Om GM hade utvecklat sin teknologi som Microsoft, skulle vi alla ha kört omkring i bilar med följande egenskaper:
1. Varje gång väglinjerna målades om skulle du behöva köpa ny bil. Av och till dör din bil på motorvägen utan någon orsak. Du måste då köra åt sidan, stänga av tändningen, starta om bilen och öppna alla fönster igen innan du fortsätter. Av något skäl accepterar du detta.

2. Av och till orsakar enkla manövrer, t.ex. att du svänger åt vänster, att bilen stannar och vägrar starta. Du måste då åter installera motorn i bilen.

3. Apple skulle tillverka en bil som drivs med solenergi, är pålitlig, fem gånger så snabb och två gånger enklare att köra men endast går att köra på fem procent av vägnätet.

4. Varningslamporna för olja, temperatur och blinkers skulle bytas ut mot en enda varningsskylt med texten, 'Denna bil har utfört en förbjuden åtgärd och kommer att stängas av'.

5. Utan någon orsak skulle din bil krascha två gånger om dagen.

6. Systemet för airbagarna skulle fråga, 'Är du helt säker?' innan de löste ut.

7. Plötsligt och utan orsak skulle du bli utelåst och bilen bli omöjlig att öppna förrän du samtidigt öppnar alla dörrhandtag, vrider om nyckeln och håller i radioantennen.

8. Varje gång en ny bilmodell släpps måste köparna lära sig köra på nytt eftersom inga reglage fungerar på samma sätt som de gjorde i den gamla bilen.

9. Du måste trycka på knappen 'start' för att stänga av motorn.

Qul!!!

(Källa: beritW på Silvergen.org/Vandringslegend i cybervärlden?)