18

Rätten till sin egen kropp!

I dagens Eskilstuna-Kuriren/Strengnäs Tidnings ledare står Alex Voronov upp för att samhället ska ställa upp för könsstympning av små gossebarn för att "manlig omskärelse är ett uttryck för föräldrarnas personliga tro".


Några citat:

"Ska troende judar och muslimer kunna leva i Sverige utan trakasserier och hinder måste de ha möjlighet att utföra den troshandling som omskärelsen är.
Här ställs religionsfrihet mycket tydligt mot intolerans.
"

"Den arroganta formen av ateism, som förnekar föräldrars rätt att föra religiös tillhörighet vidare till barnen".

Det visar att Alex Voronov fortfarande inte själv begripit att han numera bor i ett starkt sekulariserat land med lika stark känsla för religionsfrihet, politisk frihet och alla former av frihet för den enskilda människan. I Sverige värnar vi människans egenvärde och rätt att bestämma över sin egen kropp - oavsett religiös tillhörighet.

Vi värnar om kvinnans rätt att själv bestämma över sin kropp när det gäller att fatta avgörande beslut om abort. På samma sätt borde vi värna varje litet gossebarns rätt att själv bestämma över sin kropp.

Det är inte föräldrarnas religiösa tillhörighet som ska styra plastik- eller andra operationer på ett litet barn.


Ingen i detta land förnekar en myndig ung man att själv begära en omskärelse närhelst han så önskar - av religiösa eller andra skäl, men baske mig om vi ska låta andra fatta det livsavgörande beslutet åt honom när han varken kan protestera eller begripa vad som sker med honom.

I själva verket är det Alex Voronovs inställning som visar på en hård cynism och arrogans. Han gillade tydligen inte att läsa detta.Läs också: Niklas Frykman (FP Eskilstuna), Margit Urtedgård (SP, Strängnäs), PeO Wågström (S, Eskilstuna) Pelle Billing