S+C+FP= Sant!

Idag kom redovisningen från Stallarholmens närdemokratigrupp som sammanställt partiernas yttrande kring hur de vill ha den politiska organisationen efter valet.

Titta på sammanställningen! Kan det sägas tydligare? Socialdemokraterna, Centern och Folkpartiet i Strängnäs Kommun går fram gemensamt i valet. De har samma valstugor, C+FP deltog endast halvhjärtat i Alliansdagen i lördags som manifesterades över hela landet. Kristdemokraterna tillhandahöll affischer och tröjor för att några center- och folkpartister skulle visa vart de hör på riksplanet i varje fall.

Och här svarar de gemensamt om den framtida politiska organisationen.

Glöm inte detta när Du röstar! En röst på Centern eller Folkpartiet i Strängnäs kommun är en röst på Socialdemokraterna!


Kommentarer
Postat av: J

Medan en röst på KD är en röst på "inget tydligt ställningstagande" eftersom man på grund av internt käbblande inte lyckats enas om någon politik överhuvudtaget på det här området. Känns förtroendeingivande... :-)

2010-09-15 @ 19:47:11
Postat av: Mats Werner

Som vanligt min bäste JA-PeGe-C-Chippo-Peppe-Jens B-JB eller bara J, är Du totalt meningslös."Inget tydligt ställningstagande" - den enda för vilken vårt ställningstagande inte är kristallklart (läs: http://matswerner.blogg.se/2010/august/vem-ar-det-som-for-partiets-talan-stig-g-dau.html )

är en ny medlem i vårt parti som är ytterst oenig med partigruppen och har svårt att förstå att vi inte tycker som han tycker och har svårt att foga sig i vår arbetsordning. Han har redan förhört sig om medlemskap i ett annat parti (där han inte heller lär finna tillräckligt stöd för sin uppfattning).

Vi har under två mandatperioder i Demokratiberedningen drivit vår uppfattning och i stort sett också fått stöd för den i form av den första utredningen som lades på fullmäktiges bord och där begravdes utan att någon ens orkade läsa den. Personligen har jag som kommunens representant ingått i SKLs nätverk kring medborgardialog i nu fem års tid och har där fått klart för mig vilken usel lösning som förespråkas för Stallarholmen. En lösning som gärna leder till ett stort penningslöseri (Mariefredsnämnden hotas nu av ett underskott på mellan 2 och 2,5 miljoner som kunde använts oändligt mycket bättre med lite handfast ledning).

2010-09-15 @ 22:51:13
URL: http://matswerner.blogg.se/
Postat av: Dag Bremberg

Det är möjligt, till och med troligt, att du har en glasklar uppfattning. Men Stallarholens nätverk har tydligen inte fått något klart svar.

Hur som helst: det är utmärkt att du har idéer och att du driver dem. Ofta är vi helt överens.

Men det går inte att genomdriva din eller min önskelösning.

Det behövs öppenhet för olika lösningar.

Jag kan köpa dina idéer om medborgardialog, färre nämnder och tydligare roll för KF. Men du måste vara beredd att diskutera nya lösningar för den lokala styrningen i kommundelarna.

2010-09-17 @ 00:12:31
Postat av: Mats Werner

Stallarholmens nätverk har fått ett glasklart svar. Det är bara det att vår representant i Stallarholmen inte gillar vårt svar och förmodligen tror sig kunna förändra det.

Och f.ö vet jag inte om "lokalt styre" är eftersträvansvärt i en ekonomi som Strängnäs.

2010-09-17 @ 06:26:25
URL: http://matswerner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0