En sak har man gjort av det man sa: Att INTE lägga ner landsbygdskolorna!

Den domen över Tuttifruttikartellens år vid makten i Strängnäs kommun är hård i dagens tidning!

Att av 78 punkter som sattes upp för att genomföras under den resterande mandatperioden är det alltså bara en enda som man faktiskt genomfört (det är förvisso inte försent än!) och det är att INTE göra en sak, nämligen lägga ner någon landsbygdsskola.

Av övriga punkter är knappt hälften ens påbörjade!

Orsaken till hela turbulensen kring den skollokalsutredning som Centern och Folkpartiet också ville ha, var ju just skolans problem. Lotta Grönblad var aktiv och hätsk i sina utfall mot den dåvarande fempartialliansens skötsel av skolan. Inte helt utan orsak, det ska erkännas.

I majoritet fick Socialdemokraterna ansvaret för de båda tunga nämnderna Socialnämnden (Tord Tjernström) och Barn- och Utbildning (Lotta Grönblad) eller runt 85 % av kommunens budget! Tala om Socialdemokratiskt styre!

Nu var det upp till bevis!

Lotta Grönblad blev märkligt tystlåten! Bloggandet upphörde och de hätska utfallen ersattes av frånvaro vid Kommunfullmäktigemötena till en början. Sedan radades misslyckandena upp. Sänkt lärartäthet, flytten till Paulinska utan ordentlig förberedelse med mobbing och kränkningar som följd, stängning av en av kommunens bästa och mest eftertraktade skolor, Långbergsskolan o.s.v.

Också Folkpartiets Björn Lind bör få klä skott för misslyckandet på skolans område eftersom han är ansvarig för en av kommunens största skolor, Mariefredsskolan som nu kommer att visa ett underskott på över 1,6 miljoner kronor.

Att som Lotta Grönblad slå sig för bröstet och påstå att hon fixat BUNs budget i balans när orsaken till detta helt enkelt är att kostnaden för skolornas (läs Thomasgymnasiets) tomma lokaler flyttats från BUNs budget till Kommunstyrelsens, är väl magstarkt.

Ett misslyckande är ett misslyckande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0