Förvanskade data bakom klimatalarmismen!

The Climate Scam kan man följa den kritiska granskningen av IPCC och dess märklighter. Senast nu hur en grupp klimatforskare på Nya Zeeland började granska de rådata som legat bakom den Nyzeeländska klimatmyndigheten NIWAs förutsägelser om den globala uppvärmningen.

Man fann ganska raskt att de temperaturgrafer som presenterats av NIWA inte stämde med de rådata som kan hämtas från officiella källor sedan mitten på 1800-talet.

Så här såg den alarmerande kurvan ut som NIWA presenterade:Och så här såg kurvan ut utan "justeringar", helt baserad på faktiska mätningar och rådata i de offentliga registren:Plötsligt ser klimatet snarast konstant ut! Och någon alarmerande temperaturökning kan inte skönjas ur faktiska mätdata.

Hur kommer sig då detta? Jo, en Doktor Jim Sallinger visade sig stå bakom de "officiella rekonstruktionerna" av temperaturmätningarna på Nya Zeeland. Dr Sallinger gjorde dessa "rekonstruktioner" i sin doktorsavhandling och fick också hjälp när han en tid arbetade vid det numera starkt ifrågasatta CRU (Climatic Research Unit) vid Universitetet i East Anglia och inkorporerade senare "rekonstruktionerna" i NIWAs officiella handlingar som i sin tur bildade underlag för IPCCs ställningstaganden.

Klimatforskargruppen ställde nu helt enkelt frågan: "Känner vi oss varmare?" och gick tillbaka till rådata och fann att Sallinger i NIWAs siffror gjort kraftiga och omotiverade "korrigeringar" och därigenom skapat en lutning på temperaturkurvan som inte kunde motiveras av faktiska temperaturmätningar sedan 1850. Helt enkelt en "Man-made warming"!

Hur länge ska världen blunda för fakta? Här radas skandalerna och forskningsförfalskningarna upp framför våra ögon: Manns Hockeyklubba, Climategate, CRU, NASA, GISS och nu de Nyzeeländska falsifikationerna.

Vi befinner oss just i en fullt förklarlig temperaturökningsfas efter den lilla istiden, som faktiskt inte officiellt tog slut förrän år 1900. När vändningen kommer mot ett åter kallare klimat vet vi inte. Vi kan vara mitt i den eftersom ingen faktiskt temperaturförändring har noterats den senaste tioårsperioden.

Det förefaller rimligare att tro på en klimatutveckling styrd av sedan årtusenden kända och uppmätta förändringar av solens aktivitet, jordaxelns lutning och den kosmiska strålningens inverkan på jordens molnbildning, än att tro på bidragssugna s.k. klimatforskare med egna agendor.Kommentarer
Postat av: Wolter

Bra att du tar upp det här.Nu är dom inne på ett nytt spår med samma alarmism och samma upplägg. Nu är det den biologiska mångfalden där artdöden påstås ha ökat med mellan 100 och 1000%. Klimatkatastrofen är som bortblåst, vips - bara så där.NGO:na måste sansa sig, kanske t.o.m stoppas. Framför allt måste vi i den kritiska delen av bloggvärden påtala tokerierna.

2010-10-11 @ 13:26:57
URL: http://www.igrevenstid.se
Postat av: Anonym

Någon hänvisade i en kommentar på Margit Urtegårds blogg till dig som "Foliehatten Werner", och det ligger nog något i det smeknamnet.Tyvärr fastnar fnisset i halsen när det slår en hur allvarliga konsekvenser de ståndpunkter och den värdsbild som här framförs får om de sprider sig. För mina barn och för dina barn och barnbarn. Det är dessa barn du idag ser framför dig som så småningom kommer förbanna din generation och hålla er ansvariga för detta. Se till att du nu på något sätt kan se dem i ögonen, genom att förhindra att de framdeles också behöver förbanna era skygglappar!Att de som genom sitt leverne under decennier bidragit till en av mänsklighetens potentiellt största katastrofer nu ifrågasätter de som försöker hindra densamma, allt i syfte att under sina sista decennier i livet få leva som de alltid gjort, det är inte annat än skamligt. Skamligt. Skamligt.

2010-10-11 @ 19:55:23
Postat av: Mats Werner

PH/P/X/JA/PeGe/C/Chippo/Peppe/JensB/JB/Mufflon/Anonym!Tala om skygglappar! Är man enfaldig nog att inte ens kunna ta till sig faktiskta mätresultat ska man nog vara försiktig när man slänger invektiv omkring sig som Du gärna gör. Håll dessa för Dig själv Du!

2010-10-11 @ 22:52:29
URL: http://matswerner.blogg.se/
Postat av: Anonym

Eh, vad hände med kommentaren? Nog vore det lämpligt om även kritiken mot 40-talisternas ifrågsättande av kritiken mot deras livsföring kunde få komma fram?

2010-10-12 @ 01:12:59
Postat av: Anonym

Att du och andra i den här rörelsen propagerar för ett agerande som riskerar förstöra era barns och barnbarns framtid, det är oförklarligt och det går inte att använda något annat omdöme än att det är skamligt av er. Konstigare är det inte.

2010-10-12 @ 01:14:17
Postat av: Ingvar Andersson

NGOerna är hotet mot våra barns framtid.Att världspolitiken skall styras av förfalskande "gröna"skrikhalsar på pseudovetenskapliga grunder är livsfarligt för vår framtid.Fattigdom dumheter och ett allmänt litet helvete kommer bli resultatet om de gröna hotande fascisterna får fortsatt inflytande.

De hatar människor mer än de älskar naturen.Att skrämma barn med påhittade hot och dumheter är så hjärndött.Vi måste lära våra bern att inte låta sig skrämmas av klimathotets krösamajor.2010-10-12 @ 03:56:07
Postat av: Mats Werner

Återigen "Anonym"! Om 40-talisternas livsföring vars agerande är så skamligt: Jag har sagt det förr och jag säger det gärna igen, vi ska vara rädda om jordens resurser men vi ska vara det av rätt orsaker. Säkert har vår generation överutnyttjat dessa på flera områden. Men det nu uppväxande släktet, vilket jag anar att Du tillhör kan sannerligen inte svära sig fria. Ingen tidigare generation har tillbringat 15-20 minuter i duschen varje dag och ibland flera gånger om dagen. Ingen tidigare generation har slängt fullt drickbar mjölk bara för att ett datum passerats. Ingen tidigare generation har slängt fullt ätbar mat av samma skäl. Ingen tidigare generation har överhuvudtaget slängt så mycket mat på soptippen, bara för att man inte gilla den, eller inte orkar äta eller av andra skäl.

Ingen tidigare generation har köpt sig nya kläder för att det gått ett hål på ett plagg eller att man fått en fläck. Ingen tidigare generation har slängt fullt brukbara möbler och prydnadsföremål i den utsträckning som kan konstateras på våra återvinningscentraler. Ingen tidigare generation har slängt mobiltelefoner bara för att det kommit en ny modell.

Ska jag fortsätta uppräkningen?

Nu handlar mitt motstånd mot alarmismen inte om de saker Du försöker kollra bort frågan med utan om det faktum att vi inte ska låta oss styras av människor som medvetet förfalskar underlag för viktiga beslut som berör oss alla.

2010-10-12 @ 07:51:20
URL: http://matswerner.blogg.se/
Postat av: alf

Visst kan man påstå att någon ljuger genom att presentera samma kurva på olika sätt. Genom studier som visats i bland annat Animal Planet så kan man vara ganska säker på att glaciärer smälter och det antagligen också blir varmare.Uppvärmning och försurning har skett tidigare i jordens historia. Kanske att människan nu spär på en del genom sitt eget agerande. Att plantera in nya djurarter som människan gjort i Australien visar hur dumma människor förstört en hel kontinent.Det viktigaste vi måste tänka på är att vara rädda om de resurser som finns. Vi har bara en jord och så länge vi inte kan tillföra jorden lika mycket som vi förbrukar så tär vi på dess resurser.

2010-11-20 @ 11:16:13
URL: http://dengamlalanthandeln.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0