Tord Tjernström - Vår egen lilla Arkelsten!

Sofia Arkelsten, Moderaternas partisekreterare och tidigare riksdagsledamot har fått utstå berättigad kritik för ett antal bjudresor. Men den främsta kritiken har snarast gällt hennes aningslöshet eller brist på omdöme.

Nu visar Tord Tjernström, Socialdemokratiskt Kommunalråd i Strängnäs prov på samma brister. De senaste dagarna har det märkliga förhållandet att i den nya "Socialdemokratiskt ledda" majoritetens programförklaring bl.a. stod att "Åkers Folkets hus köps och drivs vidare av kommunen", kritiserats hårt på min egen blogg, av Oppositionsrådet Maria von Beetzen, av Strängnäspartiets Margit Urtegård och nu senast av ledarredaktionen på Strengnäs Tidning. 10 november också ett relevant inpass í tidningen av Margit Urtegård och Jan Eriksson.

sin egen blogg skriver idag Tord Tjernström följande:

"Jag tycker det är otroligt att Strängnäs tidning och högt uppsatta moderater inte kan skilja på Föreningen Folkets hus och huset med tillhörande mark så kallad fastighet.
Föreningen äger idag fastigheten och anser sig inte ha råd att ha den kvar vilket gjort att man vill sälja den och då helst till det kommunala fastighetsbolaget så att invånarna i Åkers styckebruk ska få behålla samlingsalar, kontor och festlokaler. Detta är inte konstigare än att kommunen gick in och köpte bio/samlingslokalen föreningen 13 och bevarade och upprustade Rådhuset i Mariefred.
Detta skedde i en majoritet som styrdes av bland annat kända moderater från Mariefred.
"

Eftersom han inte tillåter kommentarer på sin egen blogg, så får det bli så här istället.

Formuleringen i majoritetsförklaringen säger fullständigt kristallklart att det inte bara är fastigheten som ska övertas utan också driften av verksamheten.

Tord Tjernström jämför detta med bl.a. Föreningen 13 och Rådhuset i Mariefred!

Tänk så lite han vet! Föreningen 13 donerades till Mariefreds Stad (numera Strängnäs Komun) 1963, med förbehåll att staden skulle hålla lokalerna tillgängliga för föreningslivet. Alltså inget inköp av vare sig fastighet eller verksamhet. En gåva, Tord! Kanske något för Folkets Husföreningen att fundera på! I drömmen kan jag ju hoppas på att kommunledningen trots allt skulle vara så förnuftiga att man tackade nej till en sådan teoretisk gåva.

Att jämföra med upprustningen av den gamla stadens eget Rådhus, som knappast inköpts någon gång utan byggts för stadens eget behov, faller på sin egen orimlighet. Visst - kanske ska kommunen istället överväga att sälja Rådhuset i Mariefred, precis som man gjort med Rådhuset i Strängnäs.

Men att i ett läge där Kommunalrådet hittills deklarerat att man ska göra sig av med lokaler för att komma tillrätta med ett överskott, känns det ju inte klockrent att förvärva en fastighet som fram till för någon vecka sedan hade det andra Kommunalrådet som främste ägarrepresentant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0