Strängnäs närmar sig botten?Var det detta som det lokala näringslivets wonder boy, mannen med verkstaden, nuvarande Kommunalrådet Jens Persson och hans bispringare Björn Lind avsåg med sin s.k. näringslivspolitik?

Att föra Strängnäs kommun från sin 77e plats på Svenskt näringslivs kommunranking under fempartialliansens tid till en 155e plats?

ETTHUNDRAFEMTIOFEM! Vår kommun har aldrig legat så lågt.

Bara sedan förra året halkar vi ner 16 platser!

Värst åker vi ner när det gäller företagande och nyföretagande.Som framgår av enkätsvaren är det inte många punkter där vi får positivare omdömen än förra året. Två för att vara exakt, av tolv faktorer.

Och det gäller att kommunen inte konkurrerar med det privata näringslivet (hur skulle den kunna det med den ekonomin?) och tillgången till kompetent arbetskraft.

Däremot på alla de områden där kommunen och politiken  kan påverka, som t.ex. politikernas attityd till företagande, tjänstemännens attityd till företagande, skolans attityd till företagande, kommunens service till företagen, kommunens tillämpning av lagar och regler får kommunen sjunkande betyg i enkäten.

Värst sjunker uppfattningen om politikens, tjänstmännens och skolans attityd på företagande. Övriga kriterier ligger ungefär som förut.

Detta är allvarligt men inte oväntat. Har man ett Kommunalråd (Björn Lind) som anser att näringslivsfrågorna inte behöver något särskilt utskott, utan dem kan han ta hand om själv (på lunchrasten?). Då blir det så här.

Att tro att man kan sköta dessa för kommunen vitala frågor med vänster hand samtidigt som man säger sig värna om den stora kommunskulden genom att envisas med att sälja en markplätt för några miljoner, då är man inte seriös.Kommunalskatten är en rankingpåverkande faktor.

NU HAR OCKSÅ TIDNINGEN VAKNAT OCH HAR NYHETEN MED!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0