Köpa? - Någon? Befintligt skick gäller.Allvarligt talat! Detta är sannerligen för allvarligt för att skämta om. Jag hoppas att DAGENS NYHETER framför en uppriktig ursäkt till de efterlevande för denna oerhörda fadäs. Att publicera en dödsannons under rubriken "SÄLJES" tillsammans med "Lokaler att hyra" etc. är nog bland det grövsta elände en tidning kan göra sig skyldig till. Att utsätta människor som befinner sig i sorg för detta är ovärdigt.

Men inte nog med ursäkten. Som läsare och mångårig prenumerant vill jag faktiskt ha en förklaring till hur detta kan ha uppstått. Och kom inte dragande med "mänskliga faktorn". Det är länge sedan det fanns faktorer på tidningar. Det måste helt enkelt finnas kontrollpunkter som ska förhindra den här typen av felplacerade annonser.

Jag vill veta varför det inte fanns och vad tidningen rent konkret kommer att göra för att förhindra en upprepning.

Kommentarer
Postat av: P

Såväl bransch- som nyhetstidningar som publicerat detta har haft den goda smaken att anonymisera annonsen. Kanske hade det varit en god idé? Varför låta personens namn spridas runt nätet bland ett långt större antal personer än de som läser papperstidningen? Varför anser sig en ensam bloggare ha rätt att göra kränkningen än värre för hennes anhöriga?långt utanför de kretsar som läser

2010-03-24 @ 13:52:35
Postat av: Mats Werner

Point taken! Instämmer helt! Har gjort om bilden.

Tack för påpekandet vem Du nu är?

2010-03-24 @ 14:04:09
URL: http://matswerner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0