Beslutsångest hos Tuttifruttikartellen!

Marianne Briese, ordförande i Lärarförbundet, uttalar sin skepsis i Strengnäs Tidning när det gäller Skollokalsutredningen som Jens Persson nu aviserat, skall läggas ner och begravas. Hellre än att tvingas ta beslut om att sälja ett hus begraver man utredningen och säger att det ska ingå i de "ständiga förbättringarna" som om det vore alltings goda lösning.

Detta om något visar på den beslutsoförmåga som finns i den föga naturliga styrande kartellen i Strängnäs. Först utnyttjar två partier i den gamla alliansen de misstag som förra Kommunalrådet gör i frågan och lämnar alliansen och går över till Socialdemokraterna.

Man må tycka vad man vill om dessa misstag, men - återigen - vi var gemensamt i den  gamla alliansen överens om det väsentliga i att minska kommunens lokalkostym (som i år kostar skattebetalarna 12,1 miljoner kronor!) och att göra det fort. Tillägg m.a.a. Lotta Grönblads debattartikel: Dessa 12,1 miljoner som Lotta Grönblad i sin debattartikel vill slå sig för brösten och kalla för att hon har halverat sin nämnds underskott. När hon i själva verket bara pytsat över bekymren på Kommunstyrelsens budget istället. När Lotta Grönblad publicerade artikeln på sin blogg vägrade hon uppenbarligen att publicera min kommentar. Delar av den finns dock i kommentarsrutan under tidningsartikeln.

Tillägg m.a.a. Alex Voronovs ledare som skriver: "Den som vill peka finger åt C, FP och S bör hålla i minnet att den förra majoriteten inte presterade bättre". Alex Voronov talar mot bättre vetande. Den gamla majoriteten fick aldrig möjlighet att genomföra den skolutredning vars syfte vi var överens om. Eftersom vi var överens i sakfrågan är jag övertygad om att vi idag haft en helt annan och bättre lokalsituation - och 30 miljoner fler kronor att lägga på nyttigheter. Att det förekom övertramp i hanteringen förändrar inte sakfrågan.


Tuttifruttikartellen, ledd av de lokalkramande socialdemokraterna, lånar hellre miljon efter miljon än de säljer en tillgång. Om denna inställning kunnat tyglas av de få kloka personer som trots allt finns,  hade kommunen i princip alltså om tre år - då behovet av nya skollokaler beräknas uppkomma - haft 60 miljoner kronor att lägga ner på ett nytt skolbygge - på den plats där en ny skola behövs!

För det är ju inte alls säkert att de flesta nya barnen om tre år bor just på Tosterö-sidan!

Istället förslösar man hellre dessa 60 miljoner kronor på att hålla kvar ett tomt hus i kommunal ägo!

Är det vettigt?Kommentarer
Postat av: Kerstin Svensson

Jag håller med dig helt och fullt men undrar! Är det bara jag som kommer ihåg Centrumskolan. Majoriteten gav förvaltning och konsulter så många kostsamma uppdrag i skollokalutredningens namn. Ett av dom var Lottas dröm om en gigantisk (åtminstone i Strängnäsmått mätt)skola mitt i stan. Förvaltningen sattes att beräkna ungefärliga kostnader (i brist på andra arbetsuppgifter :-)) C.a 60 milj skulle Lottas dröm kosta. Förslaget presenterades utan ens någon rodnad på kinderna. Att man inte skäms. Nu återstår bara att hoppas att väljarna kommer ihåg dom värsta förslagen, som en enad opposition lyckats stoppa:

Nedläggning av Långbergsskolan

Centrumskolan

Nedläggning av Tosteröskolan

Indragning av skolskjutsar

En tom Karinslundsskola som nu börjar vandaliseras.

Nedläggning av Selaöhemmet.

Skattehöjningen.

Att slåss mot rådande majoritet är ju rena rama skuggboxningen. man vet inte vad dom hittar på härnäst.Kerstin

2010-03-03 @ 14:16:37
Postat av: Mats Werner

Hej Kerstin!

Läs gärna på Lottas nya blogg där hon erkänner att hon egentligen hela tiden velat lägga ner utredningen och att det ju inte varit vad hon ville etc.

Tänk sedan på just det Du skriver i Din kommentar!

Hon slår sig också för bröstet med att ha halverat underskottet i BUNs budget. Det är ju enkelt när hon lyckats få kostnader för "tomställda skollokaler" överförda till KS budget!

2010-03-03 @ 14:35:06
URL: http://matswerner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0