Strängnäspolitiker är sig lika?

I dagens Strengnäs Tidning läser jag att Mariefredspartiet vill ta åt sig äran för att "vi har fått igång ett samtal kring hur man bygger, som inte fanns tidigare men vi har också fått folk att vakna kring det demokratiska perspektivet".

Birgitta Elvingsons uttalande visar bara på att partiet saknar kunskap om vad som tidigare förevarit i Strängnäspolitiken. Man tycks tro att den börjat i och med Mariefredspartiets intåg efter förra valet.

Då kan jag bara upplysa Birgitta om att vi också tidigare haft en tidvis livlig debatt kring byggnationsfrågor i kommunen. Och det kommer vi att fortsätta att ha vare sig Mariefredspartiet är med eller ej.

Och det demokratiska perspektivet, Birgitta! Jag säger bara "Vita Skolan"! Det var min debut i "det demokratiska perspektivet" i vår kommun och det var redan på 70-talet. Och jag är inte förmäten nog att tro att vi som då kämpade på något sätt var först med att föra den diskussionen.


I tidningen läser jag också något som är allvarligare. Marianne Andersson, centerpartistisk tuttifruttiordförande i Tekniska nämnden tycks inte kunna skilja på kostnader och investeringar! Hon påstår att det löpande underhållet på kommunens gator och vägar inte kunnat ske under 2009 p.g.a. investeringsstoppet.

Nog är det väl ändå så Marianne, att ni budgeterar löpande gatuunderhåll! Det ni varnar för är ju att om ni inte får tillräckligt med pengar i budgeten för detta går förfallet så långt att det då blir tal om nyinvesteringar. Men dit har ni ju inte nått än, eller hur!

Kommentarer
Postat av: Christer Alvin

Jag reagerade också på att man som ordförande inte kan skilja på investeringar och driftskostnader. Hoppas att någon annan i nämnden kan upplysa henne om skillnaden. Annars är det inte konstigt att underhållet blir eftersatt om man tror att detta ligger i investeringsbudgeten.

2010-02-13 @ 11:49:36
Postat av: Mats Werner

Ja, visst undrar man!

2010-02-13 @ 17:27:41
URL: http://matswerner.blogg.se/
Postat av: Dag Bremberg

Mats, du med din mångåriga erfarenhet vet väl också att man bör läsa tidningen med insikt om att det inte alltid blir helt rätt och att lösryckta citat kan misstolkas. Det var ju f ö fel i artikeln att MFP skulle ha drivit två frågor: kommundelning och införande av Mariefredsnämnden. Det är ju två frågor som vi definitivt INTE drivit, däremot många andra som handlar om utveckling av demokratin, prioritering av barnen samt en mer långsiktig samhällsplanering.Vi tror inte att vi uppfunnit hjulet, men MFP har fått en hel del beröm från ledamöter i olika partier för att vi väckt frågor och satt fokus på problem.

2010-02-14 @ 12:32:14
URL: http://mariefredsnyheter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0