"Rockstjärnor"?


Gert Palmcrantz i berättartagen!

Häromkvällen fylldes Sandlersalen i ABF-huset till sista plats och 40 pers fick vända i dörren. Vem var attraktionen? En ny ung stjärna på uppgående?

Nej ett par äldre gentlemän (den ena just fyllda 73 och den andra tio år äldre) utgjorde dragplåstren för kvällen! Jovisst - de skulle samspråka om en yngre skönhet, nämligen Monica Zetterlund.

Men "rockstjärnor"? Jo, uttrycket i detta sammanhang myntades av Monica Zetterlund Sällskapets ordförande Bengt Säve Söderberg efter att denne varit på ett par föreläsningar på Park-teatern i Senioruniversitets regi då Gert Palmcrantz pratade jazz så att han fick ovationer av rocktjärneklass.

De båda herrarna kåserade och samtalade fritt ur hjärtat om sin gamla vän och kollega Monkan. Bengt Arne hade med sig några unika videoinspelningar som var härliga att se. Gert å sin sida hade plockat ihop ur sitt stora förråd av outgivet material med Monica.

Roligt, trivsamt, nostalgiskt och väldigt musikaliskt var det bestående intrycket när man gick hem.

Nästa möjlighet att uppleva Monica Zetterlund igen blir den 19 april (förhoppningsvis i en större sal på ABF-huset på Sveavägen (platsen för den legendariska jazzklubben Gyllene Cirkeln) då den prisbelönte författaren och filmaren Tom Alandh kåserar kring sin film om Monica (vi får säkert se den) och den biografi som han och Monica skrev "Hågkomster ur ett dåligt minne".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0