Strengnäs Tidnings väljarenkätHittills har Strengnäs Tidnings ambitiösa väljarenkät slagits upp stort på såväl första som andrasidan. Men dagens sensationella besked att Folkpartiet och Centerpartiet skulle komma att halveras i valet om valutfallet följer enkäten, det "göms" i en liten sidospaltnotis på framsidan och en obetydligt större sidonotis på insidan.

Är det tidningens "oberoende liberala" inställning som gör att man helst ser att väljarna inte läser om det fatala resultatet av att liera sig med fienden såsom Folkpartiet och Centern gjorde 2008. Givetvis är det en bekräftelse på en gammal sanning: borgerliga partier ska inte samregera med socialdemokrater. Det straffar sig i opinionssiffrorna.

Kanske är det nyttigt för vårt kaxiga Kommunalråd att få detta skrivet på näsan genom tidningens väljarenkät. Att också deras samarbetspartner Socialdemokraterna "straffas" med en 13%-ig minskning är i sig lite mer förvånande men får väl tillskrivas en allmän tillbakagång för Socialdemokratin i landet.

David Aronsson (V) gör på sin blogg en egen bedömning av hur valutslaget kommer att te sig i mandatfördelningen i Strängnäs Kommunfullmäktige. Den är intressant att följa. Än återstår att se hur det går för Mariefredspartiet, Strängnäspartiet och Kristdemokraterna, men det får vi väl veta i morgon.

Kommentarer
Postat av: Christer Alvin

Intressant enkät men inte förvånande. Jag noterar också att c+fp inte har dragit några slutsatser angående samarbete med s utan lämnar öppet för fortsatt samarbete efter valet, beroende på valutgången. Låt oss hoppas att vi kan klara oss utan dem efter valet.

2010-08-25 @ 11:22:52
Postat av: Dag Bremberg

Att sossarna i vår kommun tappar är ju naturligt. De har först lovat stort, fördömt den borgerliga majoritetens "brutala" politik, sen lierat sig med två borgerliga partier och skurit ner i två år. De flesta sossar har anledning att vara missnöjda.

De har ju också vikit ner sig i frågor som Tredje backe och Hammarängen i Mfd, samtidigt som de helt glömt Åker.

2010-08-25 @ 11:26:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0