Röda ritens tid!Så var det dags för årets upplaga av Den Röda Riten tillsammans med övriga familjen (i närområdet). Som vanligt belyst av en vänlig måne och våra gamla färgade ljuslyktor som nu lyser upp sin femte generation av familjens kräftälskare.Förr i världen producerade jag ambitiöst sånghäften till dessa högtider. Numer har dessa avbrott mer eller mindre rationaliserats bort i allt slurpande och knastrande.....Vissa saker hör absolut till en riktigt bra kräftskiva i vår familj, utöver då glaslyktorna! Dessa senare ska hänga på en glasveranda eller i ett lusthus. Kräftorna ska serveras i den gamla Rörstrandsskålen och nubbeglasen (för de som nyttjar) ska vara höga. I mitt fall dessutom tredelat! (Det kan ni klura på ett tag, men lagen om kommunicerande kärl kan appliceras). Och överalltihopa lyser Alberts Engströms "Kräftor kräfva dessa drycker".


Kommentarer
Postat av: Anders Hellmark

Kräftor kräver dessa dryckor helt rätt enl Engström.

Glas utan fot har jag fått att hänga runt halsen

vid kräftfester dock inte tredelat, ofta är det så,att kräftor kräva eller att vi skålar en halva eller hela för varje stor kräftklo. tror jag eller

snarare minns från 40 talet. Skön höst önskar vi dig och Din fam.

2010-08-16 @ 17:39:05
Postat av: Mats Werner

Hej Anders!

Har också ett snapsglas utan fot! Glaset utgör faktikt proppen i en lite portionssnapskaraff! Mycket praktiskt ifall Du vill ha en alldeles egen akvavit.En för varje klo.....Vi har hittills kört med en för varje stjärt! Det är ju bara hälften!Skön höst till er åsså!

MATS

2010-08-16 @ 22:39:15
URL: http://matswerner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0