Kristdemokraterna skänker sin valstuga till Djurskyddet


Hélène Brodin Rheindorf (t.h.) har just meddelat en överlycklig Eva Söderberg från Djurskyddet i Mariefred att vi skänker vår valstuga till Evas fantastiska men ständigt underfinansierade verksamhet.

När vi hade lagt ut bilder på vår valstuga på Facebook, hörde Eva Söderberg av sig med en fråga till mig vad vi tänkte göra med stugan efteråt, om vi skulle lotta ut den? För hon var intresserad.

Jag tog omgående kontakt först med gruppledaren och därefter Lokalavdelningens ordförande och föreslog att vi skulle skänka stugan till Evas verksamhet med djur. Eva är en av landets få djurskyddare som också har tillstånd att ta hand om vilda djur. Men mest är det givetvis katter som hon får ta hand om.

Och Eva har ett oändligt stort och varmt hjärta som klappar för alla små och stora djur. Hon har drivit Djurskyddet i Mariefred under många år, med stor självuppoffring såväl när det gäller ekonomin som arbetsinsatser. Något vi andra (som förhoppningsvis inte hör till dem som överger våra husdjur) ska vara oerhört tacksamma för.

Jag själv inte minst då Eva en gång tog hand om vår katt som rymt från vår temporära hus- och kattvakt och gått tillbaka till vårt gamla hem, där hon satte sig mitt i gatan och slickade pälsen till bilisternas stora förtret, tiggde glass av sommarturisterna och var till allmänt förtret.

Det kändes roligt att kunna stödja Evas arbete på detta sätt och hon blev överlycklig och mycket tacksam. Vår stuga kommer att härbärgera kattsand framöver, som Eva då slipper flytta varje gång vetrinären kommer på besök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0