Apology accepted!Även om den kändes lite väl "nödd och tvungen" och som en politikerkollega sa "tvetydig", så är det iallfall en ursäkt från Stig G Daun. Han insåg väl till slut att det inte gick att skylla ifrån sig på tidningens politiske redaktör för att hans felaktiga uppgifter dök upp på tidningens insändarsidor.

Lokalavdelningens ordförande, Anders Hjulström var något tydligare i den insändare som han skrev men som tidningen tydligen valde bort till förmån för ursäkten:

"På sidan ÅSIKTER (19/8) påstår Stig G Daun att Kristdemokraternas gruppledare Hélène Brodin Rheindorf och vice gruppledare Mats Werner inte skulle företräda partiets uppfattning när de förordar en politisk organisation utan kommundelsråd m.m.

Stig G Daun hävdar att det inte föreligger något styrelsebeslut inom Kristdemokraternas lokalavdelning som stöd för deras uppfattning utan att denna skulle utgöra Brodin Rheindorfs och Werners personliga åsikter.


Det finns olika åsikter inom partiet och alla kan inte få sina önskemål tillgodosedda. I denna fråga vill jag som styrelseordförande i Lokalavdelningen i Strängnäs intyga att det av styrelsen fastställda kommunalpolitiska handlingsprogrammet anger:


”Vi förordar att såväl befintliga Kommundelsråd som Mariefredsnämnden läggs ner inför eller under nästkommande mandatperiod.”.


Denna text bygger på en uppfattning som partiet förfäktat under lång tid.


ANDERS HJULSTRÖM

Ordförande Kristdemokraternas Lokalavdelning"

Därmed torde det inte längre råda någon tvekan vilken linje Kristdemokraterna företräder när det gäller den politiska organisationen under en kommande mandatperiod.

Och därmed är också saken utagerad mellan Stig G Daun och den politiska gruppen i Kristdemokraterna och vi kan alla jobba i valrörelsen utifrån gemensamma utgångspunkter och mål .

Kommentarer
Postat av: Dag Bremberg

Gemensamma mål?

Det är väl just det som är kruxet, att ni tycker totalt olika i demokratifrågan,

2010-08-21 @ 20:35:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0