Miljöpartiet - tänk längre!Teknik- & Fritidsnämnden tog att döma av en tidningsartikel idag, det förnuftiga beslutet att avvisa tanken på P-avgifter i Strängnäs.

Miljöpartiets Terese Holmberg blir upprörd och säger att bilar tycks vara viktigare än människor.

Det är här som Miljöpartiet och Terese Holmberg visar det djupa människorförakt som ofta demonstreras i Miljöpartiets politik.

Man inser inte att för oss som inte vill ha P-avgifter är det just människorna som är viktigast. Nämligen de som inte har bil och som måste kunna ta sig till ett rikt utbud av butiker utan att använda vare sig bil eller buss. Med andra ord den koncentration av människor som finns i stadskärnorna i Strängnäs och Mariefred.

Ett införande av P-avgifter skulle ofelbart innebära ett såpass stort kundbortfall av dem som kommer från omlandet och tänker handla. De far istället till Solberga eller andra köpcentra med enkel åtkomst och utan långa sträckor att gå med tunga kassar.

Detta kundbortfall kommer att ge tillräckligt många butiker lönsamhetsproblem och i slutändan innebära nedläggningar. Vi får tillräckligt många tomma skyltfönster i centrum för att det också kommer att få återverkningar för de butiker som ändå kan leva vidare. Till slut kommer dock även dessa att ge upp. I bästa fall får vi istället lite sommaröppna boutiquer som nödtorftgit döljer de svarta skyltfönstren här och var.

Och vad har vi då vunnit? Ja, inte färre bilar, för samma bilar som förut åkte till Strängnäs Centrum åker då någon annanstans och istället för att de som nu kan gå till sina butiker får vi ett antal nya bussturer som ska föra dem ut till Solberga!

Miljöpartiet bör således tänka ett varv till istället för att reagera med Wetterstrandnerven.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0