Malmöutflykt!


Andlöst vacker solnedgång över Öresundsbron.


Hustrun och jag bilade ner till Malmö för en långhelg. Vi skulle hälsa på mellandotra med sambo och passa på att överlämna lite "arkivrens" till storasyster Karin (vars utsikt från Ön i Limhamn syns ovan).

 

Första kvällen ägnades åt "Svensson, Svensson" på Nöjesteatern. Den föreställning som gjort succé hela sommaren på Krusenstiernska gården i Kalmar men som nu flyttat in i värmen till vintern. Gustaf och Lena Svensson är på barnfri semester på landsortspang för att lappa ihop äktenskapet och för att fira bröllopsdag. Förutsättningen är att Gustaf dyrt och heligt lovat att inte ens andas ordet "fotboll" under hela vistelsen.

 

När en legendarisk landslagsspelare flyttar in i rummet bredvid och bjuder in Gustaf att sitta i spelarbåset under en match med alla de STORA fotbollslegendarerna, uppstår problemen! Det springs i dörrar och smids intriger. Det förväxlas och det sprids vita lögner till höger och vänster. Att pensionatsvärdinnan håller på att gå i konkurs och att hennes dotter synes ha förlovat sig med en sol- och vårare (i Lenas ögon) gör inte det hela lättare.

 

Föreställningen är sevärd men man kunde lagt lite mer krut på slutet.

 

Suzanne Reuter och Allan Svensson är lika härliga som alltid.

 

Här gör Lena och Gustaf sin entré på strejkande moped på väg till sommarpanget.


Så var vi på världens näst största IKEA-varuhus, just invigt vid Svågertorp, nära Öresundsbron. En maffig anläggning som vi givetvis inte kom tomhänta från!

 

Vi hann också med en titt på några av dotterns aktuella "stagings" (hon introducerade "homestaging" eller "homestyling" i Sverige efter att ha jobbat fem år i San Francisco med detta) och döm om min förvåning när jag i en lägenhet finner mina och mammas gamla sångnoter, vackert inramade som väggdekorationer! Kul!

 

Notbladen till "Det vore väl f'runderbart" från My fair lady och "Civilization" som Svend Asmussens gäng spelade, m.fl. har blivit konst!


Katrinetorps Herrgård


Så tog dottern med oss till Katrinetorps gård där vi skulle dricka kaffe och äta smetiga bakelser (vilket vi gjorde i det gamla stallet) men där vi också fick se en fantastisk stolsutställning (från barock till empire) och göra en runda i parken innan det bar hemåt igen.

 

Vacker prydnadskål


Färgglada rabattrester


Gräs i rader. Här Svansfjäder!


På slänten bakom denna vingudinna har man planterat vinstockar!


En glimt mellan flygel och huvudbyggnad mot den andra flygeln.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0