"Gröna små äpplen....."

Är det inte något som är helsjukt i vårt samhälle, då våra förskolor och skolor tvingas tacka nej till kassar med härliga knispriga, smakfulla svenska äpplen som elever eller deras föräldrar tar med sig till skolan för att barnen ska kunna äta  bra äpplen till de storknar om de så vill - under en kortare period om året?

Istället ska de hänvisas till besprutade, långtidslagrade, polerade och smaklösa saker bara för att man "ska kunna verifiera smittgången" om någon skulle bli sjuk av ett äpple intaget i skolan!!!!!!

Och hur vet man att den ev. sjukan inte uppstått av ett pallat äpple från någon trädgård på vägen till skolan?

Fullständigt vettlöst!

Häromåret ondgjorde jag mig - och flera med mig - över att EU-regler gjorde att apelsinbönder på de grekiska öarna körde lastflakslaster med fina apelsiner och tippade i raviner i bergen, för att de av olika orsaker inte kunde säljas på markanden.

Är vi ett dugg bättre?

Är det vettigare att vi importerar dessa smaklösa substitut för goda äpplen och låter våra egna ruttna i komposterna (i bästa fall) eller på marken för att tillfredsställa några "miljö- och hälsonissar" som uppenbarligen inte har något vett i skallen.

Man brukar prata om de stora långa transporterna av livsmedel som en av de verkliga bovarna. Vad är då detta utomordentliga slöseri med svenska bra råvaror för att istället transportera besprutade, preparerade och gröna importäpplen långa vägar?

Kommentarer
Postat av: Birgitta Elvingson

Hoppsan, det hade inte jag en aning om när jag försörjde Kathrines klass med härliga, saftiga ekologiska gråpäron i höstas! Menar du att man inte får göra så? Kan vi inte helt enkelt använda lite sunt förnuft?Birgitta E

2009-11-13 @ 20:05:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0