Biff Special (budgetvariant?)I min gröna ungdom då man ännu hade råd och möjlighet att frekventera s.k. "bättre krogar" och man inte fann något tilltalande på menyn, så kunde man alltid vara säker på att kocken kunde få till en Biff Special! Som Biff Rydberg men ännu mer finhackad oxfile och stekt i senap och med lök. Serverad med finhackad råstekt potatis.

Så fann jag under pågående "dödsstädning" (ja, ni behöver inte bli oroliga -?- det är inte nära förestående - bara förutseende...) en gammal Svensk Damtidning från 60-talet med en annons från Slottsenap med en budgetvariant gjord på nötfärs.

Jag var inte sen att prova detta gamla recept och kan nu anbefalla detsamma! Det blev riktigt gott. Jag valde fortfarande att råsteka potatisen, men som framgår av receptet så finns det varianter.

Smaklig måltid!

BIFF SPECIAL / budget (4 personer)

Finhacka 2 gula lökar och fräs dem i 2 msk smör (går givetvis lika bra med selleri....f'låt - margarin) tills de börjar få färg.

Öka värmen och tillsätt 0,5 kg grovmalen nötfärs, 1 tsk salt och en aning vitpeppar och rör om så att massan blir grynig och lite brynt.

Tillsätt då 2 msk Slotts-senap (går säkert bra med Felix åsså.. eller kanske Johnnys?).

Lägg upp på hett fat med finskuren stekt potatisströdd med hackad persilja. Eller servera med brödkrutonger, råa äggulor eller stekta ägg och ge färg med tunna tomat- eller paprikaskivor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0