Tårpilar och klädningar, Konstnäreri och Kommunchefer

En av mina bloggläsare ville ha flera bilder från den pågående Trädgårdsmässan. Som jag har svårt att motstå en sådan önskan kommer här ett antal bilder.

 

Första dagen kom det över 10000 besökare! Andra dagen kändes det som ännu fler. Det var stundtals plågsamt trångt i gångar och entréköer.

 

Och det kändes också som om större delen av de närvarande kom från Strängnäs Kommun! Där var bekanta och grannar! Folk från Härad, Stallarholmen och Mariefred och där kom minsann till och med själve Kommunchefen med fru. Som född på handelsträdgård fann han sig väl tillrätta.

Jag börjar med dotterns fyndiga bord med Alstroemeria! Javisst - uppkallad efter potatisens härförare Jonas Alströmer. Bordet torde höra till mässans mest fotograferade objekt.

 

Antalet lamm hade decimerats sedan igår! Finns en lammtjyv?

 

Det ingår också ett SM i fågelholkeri!  Jag har röstat - och även bjudit på tävlingsbidraget "En holk för sex". Bara för det fyndiga namnet!

 

Här ser vi en holk för sex i mitten! Ett höghus i sex våningar för mesar eller tättingar! Vi undrade om det kommer att bli problem när grannen ovanpå låter sina nykläckta se på TV alltför sent? Blir det knackningar/pickningar i taket då?

 

Många underbart fantasirika tävlingsbidrag finns det.

 

Strängnäsbon Lena Linderholm signerar böcker i sin monter. Med maken Gösta hade jag ett längre samtal om det infekterade ämnet Jägmästaren. Båda uppträder varje dag på en av mässans scener.

 

I Lena Ls monter finns även denna fantastiska "tårta" av Maili Haskel (gammal elev till dotrami), på kaffebordet.

 

Tvenne fantastiska tårpilar som fungerar som fontäner visar grannmonten Garden Auquatic.

 

Detalj ur Plantagens idéträdgård.

 

Hasseluddens Yasuragi visar upp sig med denna lugnande monter.

 

Det går mode i allt. Här Moderådets catwalk.

 

Även historiska kläder i blomsterform kan beskådas.

 

Fantasin flödar.

 

Det gäller att inte hålla sig torr i denna outfit för då vissnar den!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0