"Missnöje med Thomasgymnasiets renovering"

Strengnäs Tidnings rubriksättare utmärker sig på nytt. De sitter väl i Eskilstuna och vet inte att "Thomasgymnasiet" numera ligger i det s.k. Campus. Artikeln däremot handlar om "Thomasbadet", "Thomashallen" och "Thomasaulan". Tre enheter som ligger kvar intill den gamla seminarie/gymnasiebyggnaden.

Håller med om att namnsättningen här måste man nog fundera kring.

Emellertid handlar artikeln om att kommunen, genom sin lokalsamordnare, är "missnöjd" med den "renovering" dessa tre enheter påstås ha gått igenom. Hyran har höjts från fem till tio miljoner med hänvisning till att fastighetsägaren skulle ha rustat upp.

"Vi trodde vi skulle få en viss nivå på upprustningen, men det fick vi inte" säger lokalsamordnaren!

"Vi trodde"!

Personligen (jag seniorbadar en gång i veckan på det gamla Thomasbadet) har jag inte märkt att det har hänt ett dyft mer än att man satt upp en vägg i den gamla hallen utanför aulan. Det finns fortfarande inga duschhandtag med slang i de duschar som ska ha sådana i herrarnas omklädningsrum t.ex. De gamla avskiljarbanden för stora bassängen som förr drogs ner i därför avsedda utrymmen under golvet, upptar numer istället golvyta med ett par jätterullar. Entrén till omklädningsrummen är fortfarande lika murrigt sunkig som förr.

"Vi trodde"!

Var det inte just detta som fullmäktige hade en sådan debatt om helt nyligen när det gällde gardering mot oskäliga hyreshöjningar för de f.d. kommunala båtplatserna? När det gällde att specificera och på något sätt  i avtalet manifestera de många miljoner som ansvarig tjänsteman påstod att den nye hamnarrendatorn tänkte investera.

Är det inte just det som är vitsen med att man tecknar avtal om saker och ting: att man ska veta - och inte behöva tro.

Majoriteten ville uppenbarligen inte ta lärdom av de misstag som det nu visar sig att vi i den gamla majoriteten gjorde när avtalen med Culmen skrevs.

Den här gången var vi många som höjde rösten i fullmäktige och krävde mer än "tro".

Men vi var ju inga "avtalsexperter" tyckte t.o.m. Oppositionsrådet. Pigga och uppfriskande kanske - men inga "avtalsexperter".

Nej, kanske det! Men vad ska vi göra när kommunens förvaltning fortfar att underlåta att utnyttja den juridiska expertis som finns i huset i form av Kommunjuristen och istället sitter på sina respektive kammare och fnular med avtalstexter som de "tror" innehåller allt de själva "tror".

Medan motparterna i allmänhet företräds av slipade avtalsjurister,  sitter på vår sida således små markingenjörer, fastighetstjänstemän och lokalsamordnare.

Inte undra på att det slutar med "vi trodde"!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0