Fågelsång och blomsterprakt. Snittblommor och njutningsmöbler!

Tänk att få lämna vår lilla trista ankdamm i Strängnäspolitiken och få tillbringa lite tid i positivare sammanhang.

Det gör jag och hustrun nu i fyra dagar. Vi hjälper vår dotter Johanna på Trädgårdsmässan i Stockholm. Johanna som bl.a. är duktig blomsterdekoratör och lärare på landets främsta floristskola, Ingvar Strandhs Blomsterskola i Oxie, har tillsammans med en vän från Blomsterfrämjandet skrivit en handbok om snittblommors hanterande. Främst kanske avsedd just som undervisningslitteratur men också hjälpreda för blomsterfackhandeln. Därtill ett utmärkt stöd också för en blomsterintresserad allmänhet.

 

Blog image

Här sitter mina döttrar Johanna och Filippa och väntar på anstormningen. Entrédörrarna har precis öppnats till årets stora trädgårdsmässa.


Så vi står i "Snittblomman.info"s monter och kränger handböcker i dagarna fyra.

 

Trött i benen blir man, men kul  är det. Plötsligt dyker vänner och krånglingar upp (ni vet så'na som man inte är riktigt säker på hur man är släkt med. Kan även benämnas trasslingar) som man inte sett på länge. Så det blir mycket kramar och glada samtal. Och jag hade också ett givande samtal med den gamle TV-producenten Kalle Haskel som med sin hustru (som är duktig med blommor och gammal elev till min dotter) numer helbor i vår kommun. Kalle har ju på ålderns höst blivit något så fint som "Kunglig hovgrafikkurator". D.v.s han arrangerar varje år på Majestätets uppdrag en utställning på Grafikens Hus i Mariefred, med grafiska verk ur Kungens privata samling - som är mycket omfattande. Nu ville Kungen att det skulle handla om gamla kartverk, men experterna tillåter inga helt uppslagna böcker som skulle kunna knäcka ryggarna utan man tvingas göra specialvaggor som bara håller upp litegrann!Men en spännande utställning kan det bli.

 

Blog image

Vansinnigt vacker är denna jättelika "Bonzailönn" i koppar över vars blad vatten sakta strilar ner i dammen inunder. Jag törs inte ens fantisera om priset. En betydligt mindre avancerad - men också mycket vacker tårpil i koppar gick lös på 75 papp! Hos Garden Aquatic.

 

Så tittade vi in hos våra vänner Garden Cocoon från Danmark och England, som förra året lockade oss att köpa en "pensionärspresent" till oss själva - en stor korgsoffa på hjul, med tak och små sideboards samt fotpallar, där vi njuter de varma och sköna sommardagarna.......

 

Blog image

Årets produkttillskott var en mindre och enklare variant för strandbruk, med tålig klädsel för sandiga barn. I år lät vi oss dock inte lockas!


Välkommen till Älvsjömässan! Fågelsången är bedövande. Om äkta från inlugna pippisar eller ur högtalardjup har jag inte lyckats utröna. Är de äkta har de en hel radda fantastiskt fantasifulla fågelholkar att bosätta sig i. Holkar kreerade av skolelever från landet olika hörn. Vad sägs om en starholk med carport? Eller Vita Huset för mesar? Höghus finns också att välja på. Återkommer med bilder.


Kommentarer
Postat av: Kerstin Svensson

Världen är verkligen liten! Min äldsta dotter driver en blomsteraffär i Ljungbyholm där en av eleverna på Ingvar Strandhs blomsterskola just nu praktiserar. men du Mats Alstroemeria heter det väl?Kerstin

2009-03-30 @ 01:45:23
Postat av: Mats Werner

Ja, det är den Kerstin! Och visst heter det Alstroemeria! Jag var nog bara lite skumögd framåt natten när jag skrev. Vi ses i kväll!

2009-03-30 @ 08:41:57
URL: http://matswerner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0