Givande gallerism!

Sitter nu en vecka (fyra dagar kvar) med min engelske vän John Pannell i det gamla herrskapsstallet vid Taxinge slott, där förebilden till Strindbergs Fröken Julie en gång har fått sin häst sadlad.

Numera omgjort till ett välfungerande konstgalleri.

John är en duktig målare, påhittig och mångsidig.

 

"Mina målningar hyllar frukten av vår trädgård och glädjen från våra resor, särskilt min kärlek till havet och båtarna" säger han.

Medan en gallerist hyllade variationen i hans arbeten sa en av hans vänner att han saknade en linje i Johns verk!

 

John är den pensionerade ingenjören från brittiska Ford som började måla efter sin pensionering. Vi lärde känna varandra för många år sedan då våra båda förstfödda sammanbodde i Paris under några år. Vi har hållit kontakten och i höstas föreslog jag att Sue och han skulle ta sig över till oss en vecka och bo i vår Drängstuga och så kunde han och jag sitta på Taxinge och pokulera på dagarna och kränga lite tavlor medan Sue och hustru Ann kunde ha något annat för sig.


Så blev det och nu sitter vi här! John är en okänd konstnär här i Sverige och priserna har vi därför satt lägre än han är van vid hemifrån. Det är alltid svårt att bedöma vilket intresse en ny konstnär kan väcka.

Därför är det jätteroligt att kunna säga att utställningen under de hittillsvarande tre dagarna varit en succé. Vi har sålt en fjärdedel av den. Framförallt till unga människor som kommit till Taxinge för att dricka kaffe och äta bakelser! Och så faller de för Johns vackra havsbilder, hans Cambridge-katedral eller hans spanska balkongbild. De flesta tar sig tid att gå runt och noggrannt studera bilderna, nära och på avstånd. Diskutera och fundera.

Det är alltid lika givande att vara en betraktande gallerist!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0