Nya Nationalarenan i Råsunda!

Jag läser om den nya nationalarenan i Råsunda. Ett djärvt svenskt projekt i form av en inomhusstadion för 60000 människor. En hall på 130x260 meter med rullande glastak och hängande läktare. Fantastiskt!

Fotbollsplan, ishockeybana, idrottsfält, löparbanor - en teknisk triumf.

Även utrymmena under sittplatsläktarna är omsorgsfullt utnyttjade. På ena långsidan har tre tennisplaner placerats, vardera med med plats för 500 åskådare. På andra långsidan lämnas plats för bastu, simbassäng och bowlingbanor. På kortsidorna placeras expeditionslokaler, restaurang, omklädnings- och klubbrum etc.

Förslaget fullständigas av ett omsorgsfullt utarbetat förslag till lösning av tillfartsvägar och parkeringsproblem.

Artikeln jag läser avslutas med en undran om detta gigantiska förslag verkligen kommer att förverkligas!


Det är en berättigad fråga. För artikeln jag läser är ur Stockholms Dagblad och daterad den 29 februari 1936!
Kanske ska samma fråga ställas om den nu aktuella Råsundaarenan!


Kommentarer
Postat av: Kerstin Svensson

Hej Mats, jag tänkte ge dig några av mina gamla tidningsnotiser.I Strengnäs Tidning från den 6 juni 1923 kunde man läsa….Att biografen Godtemplarlokalen i Stallarholmen visade filmen Syndafallet. En berättelse om en bigott vardagsmänniska , som en sista gång bryter sig ut ur sin ålderdoms fängelse för att njuta av livet – och blir bedragen av en kvinna.

I huvudrollerna Agnes Petersen, Vera Schmiterlöw, Josef Rovensky.

Naturligtvis var filmen förbjuden för barn.Vidare fanns en annons där man fick veta att

Avelsgalten Rasputin av Oppeby finns för betäckning vid Byringe f.d. gästgivaregård. Länna Galtförening.På tidningens första sida kunde man ta del av programmet vid invigningen av Strängnäs stads idrottsplats den 6 juni klockan 3 e.m. (Vasavallen).Datumet var medvetet valt och idrottsplatsen invigdes av Hans Maj:t Konungen. Även prins Eugen deltog.

Tidningen uppmanar Strängnäs invånare att släppa sin stela attityd hedra konungen. Artikeln (som är en riktig pärla) är för lång för att återge här.

Strengnäs Tidning, NORRA SÖDERMANLANDS ALLMÄNNA NYHETS OCH ANNONSBLAD

Utgivningstider, Måndagar, Onsdagar och Fredagar kl. 5.e.m.

Prenumerationspris: helt år kr, 6.00, månad kr, 1.00Det framgår inte riktigt klart hur tidningen distribuerades, men jag tror att man hämtade den på postanstalterna.Trevlig läsning

Kerstin2009-01-18 @ 13:16:31
Postat av: Maria von Beetzen

Hej Mats !

Fint att du ger lite perspektiv genom äldre artiklar. Vad har vi för nytt under solen ! Hoppas brassarna kommer till Råsunda igen och spelar fotboll. Har sett Pelé göra mål i en landsamp 1980 just där.

Maria

2009-01-18 @ 17:23:19
URL: http://mariavonbeetzen.se/blogg
Postat av: Mats Werner

Tack Kerstin!

Visst är det kul att läsa gamla tidningar! Man får ett väldigt annorlunda perspektiv på dagens samhälle.Jag är bara glad att avelsgalten Rasputin av Oppeby inte sprang omkring på gamla Gästgiveriet när vi klädde om en soffa där för ett antal år sedan. Rasputin av Oppeby.... bara det!

2009-01-19 @ 00:10:16
URL: http://matswerner.blogg.se/
Postat av: Mats Werner

Jag blandar nog ihop'et. Det var Länna gamla gästgiveri som tapetserarn bodde i. Det var väl därför Rasputin inte var där......

2009-01-19 @ 00:12:02
URL: http://matswerner.blogg.se/
Postat av: Kerstin Svensson

Ju du Mats!

Rasputin, det är ju ett namn som förpliktigar. Inte lika okänd som galten som njuter av fågel- och rådjursmaten under grannens fågelbord. Det svinet är ju bara känt i Årby.Kerstin

2009-01-19 @ 00:23:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0