Är Obama verkligen President?

Det är tydligen en berättigad fråga!

Ett av de säkert många rykten som är i svang är att Obama i själva verket är född i Kenya. Han har nämligen "bara" ett "Certificate of live birth" från Hawaii, men inget "Birth Certificate".

Och si! Det är faktiskt en enorm skillnad. För 12 dollar får man ut "birth certificate" för var och en som är född i USA, eftersom det är ett nationellt offentligt register. Men Obamas uppgifter är blockerade, så någonting hålls hemligt.

Ett av konstitutionens krav är att landets President måste vara minst 35 år och "natural born" amerikansk medborgare.

Att hans far var Kenyan har ingen betydelse så länge han själv fötts på amerikanska kontintenten (USA), eller en amerikansk besittning, en amerikansk militärbas eller till och med i en amerikansk ambassad. Han kan också vara född utomlands så länge båda föräldrarna är amerikanska medborgare.

Obamas födelseplats har inte kunnat bekräftats officiellt på ett tillfredsställande sätt.

Om han är född i Kenya kunde Gud själv ha röstat på honom utan att han för den skull kunnat bli Amerikansk President. Ingenting han gör som President skulle anses legalt.

Högsta Domstolen, med 8 av de 9 domarna, hade ett möte bakom lyckta dörrar med Obama alldeles innan han svors in som President. Mycket ovanligt!

Finns det en adekvat förklaring? Det vore att önska. Risken vore uppenbar att USA annars skulle stå inför en konstitutionell kris av oanat slag.

Och det vore ju i sig ett gott skäl om något att sopa detta under mattan!Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer
Postat av: Max

Och foliehatten sitter bra?

2009-02-06 @ 01:02:41
Postat av: Mats Werner

?

2009-02-06 @ 06:51:15
URL: http://matswerner.blogg.se/
Postat av: Bloggfånen

Förstår inte denna artikel ?

Vad vill du med den ?2009-02-06 @ 17:59:02
Postat av: Mats Werner

Kära Bloggfånen Max! Och vad vill Du med Din första kommentar?

Hälsningar

MATS WERNER

2009-02-06 @ 23:13:58
URL: http://matswerner.blogg.se/
Postat av: Bloggfånen

Bloggfånen och Max är två olika personer.

Vet ej vad denne Max menar med sin fråga ?

Svara gärna på MIN fråga.Mvh Bloggfånen

2009-02-07 @ 08:28:00
Postat av: Max

http://sv.wikipedia.org/wiki/Foliehatt"En foliehatt är en huvudbonad inklädd i aluminiumfolie. Som satir och humor påstås en del människor bära sådana i tron att den skall skydda från exempelvis elektromagnetisk strålning och tankeläsning, till exempel från utomjordingar. Foliehatten har kommit att bli en symbol, särskilt i bloggosfären, för pseudovetenskap och konspirationsteorier.En foliehatt kan även vara den person som anammar, sprider och tror på diverse konspirationsteorier. Frånvaro av eller bristande källkritik är ett utmärkande drag."

2009-02-07 @ 21:23:28
Postat av: Mats Werner

Ah! Tack Max! Tänk vad lärorikt internet är!

Hälsningar

MATS

2009-02-08 @ 00:31:46
URL: http://matswerner.blogg.se/
Postat av: Margit Urtegård

Hej Mats.Här är lite information om Obama hämtat på internet.Barack Obama föddes på Kapi'olani Medical Center for Women & Children i Honolulu, Hawaii. Hans far, Barack Obama, Sr., var en luo från Nyang'oma Kogelo i Nyanzaprovinsen i Kenya. Hans mor, Ann Dunham, var en vit amerikanska från Wichita, Kansas, av främst engelsk och irländsk härkomst. Föräldrarna träffades 1960 när de båda studerade vid University of Hawaii at Manoa, där hans far var utbytesstudent. Paret gifte sig den 2 februari 1961 och den 4 augusti samma år föddes Obama. Föräldrarna separerade när Obama var två år gammal och skilde sig 1964. Obamas far återvände till Kenya och träffade sin son endast en gång till innan han omkom i en bilolycka 1982.Efter skilsmässan gifte sig Obamas mor med Lolo Soetoro, en indonesisk student, och familjen flyttade till Soetoros hemland 1967, där Obama gick på lokala skolor, som Asisi i Jakarta, tills han var tio år gammal. Han återvände sedan till Honolulu för att bo hos sina morföräldrar, Madelyn och Stanley Dunham, medan han gick i Punahou School från femte klass 1971 till sin examen från high school 1979. Obamas mor återvände till Hawaii 1972 och stannade under flera år, men reste 1977 tillbaka till Indonesien, där hon arbetade som fältantropolog. Hon stannade där under större delen av återstoden av sitt liv, men återvände till Hawaii 1994. Hon dog av cancer i äggstockarna 1995.Med vennlig hilsen

Margit

2009-02-08 @ 19:02:23
URL: http://www.margiturtegard.blogspot.com
Postat av: Anonym

Låt oss då lita på att det förhåller sig så! Eller?

2009-02-08 @ 22:03:11
Postat av: Magnus Johansson

"Att hans far var Kenyan har ingen betydelse så länge han själv fötts på amerikanska kontintenten (USA), eller en amerikansk besittning, en amerikansk militärbas eller till och med i en amerikansk ambassad. Han kan också vara född utomlands så länge båda föräldrarna är amerikanska medborgare." Detta är inte sant. För att vara en naturligt infödd medborgare måste man vara född inom landets territorium av föräldrar som är medborgare i samma land. Obamas fader var aldrig amerikansk medborgare, därför är inte Obama en naturligt infödd medborgare och således olaglig som USA:s president.

2009-08-04 @ 20:11:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0