Skattepengar räddar inga jobb!

Socialdemokraternas talesman pekar på tyska regeringen som genom sina finansiella insatser "räddat Opel". Apropås den svenska regeringens ovilja att ställa skattepengar till förfogande till en kapitalsvag ny ägarfe av SAAB.

Det är en ogenomtänkt ryggmärgsreflex från vänsterhåll.

SAAB räddas inte av skattepengar! SAAB räddas om man producerar en bil som marknaden efterfrågar och vill betala för!

Det är en basal sanning som socialister aldrig tycks begripa. De tror alltid att om man bara pumpar in mera pengar så löser sig allt.

Ack, ack! Denna naivitet!

Kommentarer
Postat av: Mona S Ahlin

Inga statliga bidrag eller lån i världen kan rädda SAAB, de sålde visst 79 st bilar under Juli till privatpersoner.Däremot så kommer staten få pumpa ut bidrag via a-kassan och höjda socialbidrag om SAAB konkar.

Dessutom alla staliga lönegarantier medmera.Regeringen måsta alltså välja mellan pest och kolera.Vad väljer du Mats ?

2009-08-22 @ 15:36:32
Postat av: Mats Werner

Jag väljer fortfarande den "enda" vägen i detta fall. Det är bättre att låta företaget avslutas och alla berörda får möjlighet till någon form av omstart i ett mer långsiktigt bärkraftigt sammanhang än att hålla på med konstgjord andning på en kropp som hålls igång med apparater.Det må svida en stund i början men jag tror att det är bättre än att dra ut på våndan.

2009-08-22 @ 16:54:19
URL: http://matswerner.blogg.se/
Postat av: Mona S Ahlin

Ok Mats, håller med dig för en gångs skull.Däremot är vi säkert inte ense om vilken

nivå vi ska ha på a-kassa och socialbidrag.

2009-08-22 @ 18:58:31
Postat av: Kerstin Svensson

Om regeringen skulle satsa pengar i SAAB så kommer ändå den tid när man måste besluta sig för ett stopp. Precis som med varvsindustrin. Då kommer i alla fall a-kassan, lönegarantier, socialbidrag och omskolning. Varför skjuta på problemen? Den ända skillnaden är att dom som arbetar på SAAB kommer att vara några år äldre och att antalet arbetare kommer att ha minskat pga pensionsavgångar. Är det då inte bättre att lägga miljarderna på dom anställda nu så att dom kan börja om eller gå i pension några år tidigare? Det tycker jag är ärligare.

Kerstin

2009-08-24 @ 00:01:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0