Kommunfullmäktigemötet den 31 augusti ska hållas!

Kan meddela att gruppledarna för Moderaterna, Kristdemokraterna och Strängnäspartiet i morse enades om att begära hos KFs ordförande att i första hand det tidigare schemalagda fullmäktigemötet den 31 ds skall avhållas och därest detta möter något formellt hinder kan en förskjutning en vecka accepteras.

Eftersom de tre partierna tillsammans förfogar över den tredjedel av mandaten som krävs för att begära ett "extra" fullmäktigemöte torde samma gälla för att begära att redan beslutat möte faktiskt ska avhållas och inte ställas in.

Förutom formalia, interpellationer och frågor (från allmänhet och ledamöter) ska mötet i enlighet med tidigare överenskommelser mellan alla partier ägnas en övergripande debatt kring mål och visioner för nämndernas kommande budgetarbete (strategisk plan).

Tuttifruttialliansen började så storstilat med att spola tidigare procedurer kring den strategiska planens framtagande. Nu skulle nya vindar blåsa. "Alla ska vara med" hette det. Vi skulle börja tidigare för att arbetet inte skulle behöva hastas fram utan vara väl förankrat.

Då känns det inte helt klockrent att samma person anser att jakt på utrotningshotade fåglar är viktigare än att fullfölja dessa "framsynta" tankar för att få denna önskade förankring och fördjupning.

Resultatet skulle bli att nämnderna ändå skulle komma att formulera sina egna mål utan någon vägledning från fullmäktige. Långt ifrån önskvärt. Spretigheten skulle bestå.


Kommentarer
Postat av: Catarina Hellmark-Eriksson

Hej Mats!Detta låter ju väldigt bra, skall genast sätta mig ned och fundera på lite frågor..Men jag behöver inte fundera så länge...Ha det bra //Cattis2009-08-17 @ 21:23:47
URL: http://mariefredsbloggen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0