Var har han sina kalsonger då?

....frågade sonen när jag storskrattande läste ur Dagens Samhälle om Eskilstunas socialdemokratiske Kommunalråd Hans Ekström. Denne har de senaste veckorna utsatts för en intressant kartlägggning om var han har sin "dygnsvila" (skatteverkets lilla specialterm).

Klagomål har tydligen utgått om att Ekström inte är tillräckligt flitig i sin hemkommun. Att han inte deltar särskilt ofta i kommunstyrelsesammanträdena och att han kommer sent och stannar kort.

Då kom någon bright journalist på Eskilstuna-Kuriren på att trängselskatten som betalas vid passager ut och in från Stockholm är offentliga. Följaktligen kunde man kartlägga Ekströms exakta ut- och inpassager i Stockholm där han tydligen är delägare i en lägenhet och dessutom har en särbo eller möjligen då i realiteten en sambo. I vart fall inte Lambo (Lagom Avstånd Mellan BOstäderna). Konfronterad med skattebesluten erkänner han att han "just under den perioden" förmodligen har bott flera nätter i Stockholm än i Eskilstuna.

Han skyller på en massa saker som alla går ut på att han gör större nytta för kommunen utanför densamma än inifrån! Märklig inställning.

Skattemyndigheten har inlett en undersökning om var Ekström ska vara skattskriven, Eskilstuna eller Stockholm.

I värsta fall (?) tvingas han lämna sin plats i kommunfullmäktige, men Dagens Samhälle påstår att han ändå kan ha sin post som Kommunalråd kvar, vilket jag tycker låter tveksamt.

Nå, vad föranledde nu skrattet? Jo, Ekströms kriterier för var han ska vara skattskriven:

"Det är i Eskilstuna jag har mina skjortor, skor och fotoalbum. Jag är Eskilstunabo."

Så nu vet Skattemyndigheten det!

Det är skjortor, skor och fotoalbum som räknas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0