0

Fyrverkeriet - skönhet eller tragedi?

Liksom efter varje Nyår och Valborg svämmar tidningarnas insändarspalter över av harmfulla insändare som vill ha stopp på "raketterrorn". När inte längre skraja hundar tycks bita har man börjat fokusera på miljöbiten.

Så här svarade jag den skotträdda hunden "Isor" som med sitt "skrivna" (!) inlägg ville ha stopp på eländet och ställde ett antal frågor till läsekretsens fyrverkare (ni förstår säkert av mitt svar hur frågorna lät):


"Som vanligt på Nyår måste det smällas till de flesta människors förnöjelse.

Till hunden Isor vill jag ställa följande frågor:

Jag vill veta varför:

man tar sig friheten att skita på trottoarer, i parker och på andra platser vilket stör alla människor

man skäller högt och gör utfall mot människor som blir/är rädda för hundar

man pinkar ner gathörn och lyktstolpar med lukt- och saneringskonsekvenser

man slafsar och dreglar ner människors kläder till allmän irritation.

Allt detta är saker som, om det var en människa som gjorde det, absolut skulle leda till polisanmälan.

Jag tycker Isor ska dämpa skallet och se till att husse/matte gör det han/hon borde gjort för länge sedan - gå på kurs med dig så att du lär dig att skarpa ljud inte alltid är farliga. Att efter varje Valborg och Nyår gnälla och gny i pressen säger mer om din husses/mattes inkompetens som hundägare än om dig.

Ett fantastiskt fyrverkeri kan vara ett feeri. En skönhetsupplevelse långt bortom vardagen. Ett professionellt hanterat fyrverkeri startar inga bränder i hem eller på marker.

Sluta nu att skälla och gå och göm dig i din koja. Stanna där så hårar du inte ner och irriterar din omgivning. Det tål sannerligen att upprepas! Låt oss andra njuta av vackra fyrverkerier i fred!

Husse Oscar"


Håller ni med?