Korpkrax?

Jag brukar inte dela socialdemokratiska åsikter, men då och då dyker det upp förnuftiga inlägg även från den sidan. Just nu har Stefan Johansson publicerat ett intressant inlägg på sin blogg under rubriken Klimatrapporten från FN och IPCC är inte trovärdig. Läs och begrunda!

Som tidigare vice ordförande i den lokala Miljönämnden har jag givetvis intresserat mig för denna stora fråga. En veckas vandring i Åkers Bergslag under ledning av Docenten Nils-Axel Mörner för några år sedan gav en hel del nya infallsvinklar när det gäller orsak och verkan i klimatfrågan. Mörner som bl.a. är havsforskare hävdar att "visst, det är bra om vi försöker dra ner på de mänskliga tilläggen i atmosfären, men att mänsklig påverkan skulle vara orsaken till klimatförändringarna är rena dumheterna". Han pekade på de naturliga svängningar som förekommit (åskådliggjort bl.a. av en borrkärna i ett kärr) under årtusendena i jordens klimat.

Istider har avlösts av värmeperioder som varit värre än vad vi upplever nu utan att människan har haft ett dyft med saken att göra.

Därmed åter inte sagt att vi bara ska "köra på". Givetvis ska vi inte spä på naturens gång, men inte heller låta oss förledas tillbaka till stenåldern av vår tids domedagsprofeter.

Se t.ex. på Professor Bob Carters intressanta åskådliggörande av växlingarna i jordens klimat:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0