Byggstress?

I förra veckan hade Mariefredsnämnden sitt sista sammanträde för året. Vid ett samtal med en annan ledamot framkom att Strängnäs Kommuns mark- och exploateringsavdelning begärt detaljplaneläggning av den lilla gröna lunga utmed den kullerstensbelagda Kyrkogatan, som förbinder Rådhustorget i Mariefred och kyrkan, för bostäder och handelsändamål!

Jag bor ju visserligen sedan 10 år inte längre i Mariefred, men mina 26 år där, som invånare och som företagare och tidvis också handlare, gjorde ju att jag insåg det vansinniga i denna tanke.

Dem jag talade med delade min uppfattning. Denna gröna gräsyta som på sommaren erbjuder alla turister möjligheten till en stunds vila i gröngräset eller vid konditoriets uteservering. Centralt vid torget, nära ångbåtsbryggan och kyrkan. Mariefred lever i mångt och mycket på sina turister och de behöver denna plats. Handeln behöver turisterna i centrum - inte ute i Lottenlund vid slottsparken.

Torget behöver denna plats. Att sluta vinkeln mot det stora vackra "tandläkarhuset" som liksom kyrkan skulle skymmas bakom något aldrig så stiligt nybygge - Nej! Låt torget öppna sig som hittills mot solen och lugnet.Kommentarer
Postat av: Dag Bremberg

Mats, det har du väl noterat att nämnde ordförande vill bygga bostäder precis överallt, och helst ska planeringen starta utan politiska beslut.

Om man ska bebygga den aktuella tomten skulle det i så fall vara för att skapa verksamhet som ger Mariefredsborna någon glädje. Det kunde ex vara en ny bibliotek/kulurbyggnad, vilket skulle ge lite liv åt torget kvällstid.
Men jag noterar dina argument emot byggnation just där.
För övrigt får du gärna läsa min blogg i dag:
http://mariefredsnyheter.blogspot.com/

2007-12-13 @ 19:29:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0