Ekonomi - att hushålla med resurser!

 

I en synnerligen intressant historisk trilogi om Eskilstuna, läste jag om Johan Theofron Munktell, skapare av vad som senare blev ett av världens mest framgångsrika företag i sin bransch: Munktells Mekaniska Verkstäder, Bolinder-Munktell, Volvo-BM och idag VCE/Wheel Loaders. Där stod att läsa att det som kännetecknade  denne framsynte man, och som förmodligen genomsyrade hela hans företag och gjorde det framgångsrikt, var: "arbetsmoral, återhållsamhet och sparsamhet".

 

Jag tar det igen: "arbetsmoral, återhållsamhet och sparsamhet"!

 

 

När man läser, är det inte utan att man undrar: hur kan någon vara framsynt, framgångsrik och kreativ genom att vara återhållsam och sparsam? Är det inte motsatser?

 

Visst känns det lite främmande. Men tänker man efter - och vilka tar sig tid att göra det idag - så inser man hur riktigt detta är: arbetsmoral, återhållsamhet och sparsamhet är långt ifrån några motsatser till framgång, skaparanda och entreprenörskap. Dessa tre begrepp är istället förutsättningarna för just detta.

 

Ordet Ekonomi - att hushålla med resurser!

 

Och vi talar här om eviga sanningar. När det gäller mänskligt beteende blir ingenting "omodernt". Möjligen sker förskjutningar i uppfattningar, men fortfarande gäller att för att bli riktigt och varaktigt framgångsrik krävs arbetsmoral, återhållsamhet och sparsamhet.

 

Tre ord som måste finna tillämpning i det dagliga arbetet inom vår kommunala apparat, inom den statliga sektorn - och inom privata företag. Med risk att bli tjatig: arbetsmoral, återhållsamhet och sparsamhet.

 

Har man dessa tre ledord framför ögonen tvingas man reflektera över varje åtgärd i det dagliga arbetet. Man måste fundera över vad som är viktigt för vårt gemensamma - inte vad som är viktigt för MIG. Man måste tänka på att göra ett gott arbete, att lämna efter sig en insats som man kan se tillbaka på med stolthet och känna att "det gjorde jag bra. Många har haft glädje och nytta av vad jag gjorde". Arbetsglädje, yrkesstolthet - ord som förlorat sin innebörd för människor i dessa "självförverkligandets" tider.

 

Thomas Fürth, en av våra begåvade "framtidsforskare", sade en gång att den nya unga generationen inte längre arbetar "hos" Ericsson eller ABB. Man arbetar "för" dem. Man spelar inte fotboll i Hammarby utan "för" Hammarby.

 

D.v.s. man lånar företaget, fotbollslaget etc. en del av sin tid och kraft för att därefter dra vidare till något annat mer lukrativt, mer spännande. No strings attached! Engagera Dig inte. Bli aldrig känslomässig. Stålsätt Dig. Tänk i första hand på vad Du själv vill. Tjäna pengar!

 

Hur har vi blivit så omänskliga? I ett samhälle som under årtionden dominerats av ett politiskt system som påstår sig värna om solidaritet människor emellan!!!

 

Inte undra på att vi stannar hemma när vi inte "känner för" att gå till jobbet, eftersom vi inte är en del av den organisationen utan bara skänker den en kort tid av vårt liv och någon liten del av vårt intresse. Inte undra på att vi tanklöst utvidgar organisationen, anställer medarbetare, bygger ut och lägger till. Det är ju ändå inte vi som är ansvariga. Vi är ju inte en del av det hela, vi bara arbetar "för" det, tills vi hittar något roligare att göra. Inte undra på att vi inte bryr oss när papper kopieras i mängd och sedan slängs. Inte undra på att man utan problem kan plocka ihop ett helt hem efter några timmar på den lokala soptippen. Vem bryr sig?

 

Vad har det blivit av det personliga ansvaret? Ansvaret gentemot omgivningen, familjen, arbetskamraterna, arbetsgivaren, kommunen, landet, våra medmänniskor? Är det det vi känner när vi ringer oss "sjuka" för att det blev sent kvällen innan, eller för att vi helt enkelt inte "känner för att gå till jobbet idag".

 

Arbetsmoral, återhållsamhet och sparsamhet. Tänk om vi fick läsa dessa ord på demonstranters banderoller istället för "Mer", "Högre" och "Öka".

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0