FNs klimatpanel verktyg för att styra bistånd!

Professorn vid Geocentrum i Lund, Ulf Heldén, avlossade en bredsida mot FNs klimatpanel i kvällens Rapport. Han sa apropås de studier som visar att öknarna tvärtemot vad som ständigt påstås, faktiskt inte växer till utan avtar att FNs klimatpanel inte styrs av vetenskapsmän utan domineras av politiker och tjänstemän från tredje världen och sådana länder som ansett sig drabbade. Dessa skulle enligt Heldén utnyttja Klimatpanelen i syfte att styra biståndsmedel till "sina" länder.

Att Klimatpanelen inte styrs av vetenskapsmän har många forskare tidigare påtalat när det gäller panelens uppfattning om orsakerna till den "globala uppvärmningen".

Att man nu med ovedersägliga fakta kan motbevisa påståendena om öknarnas vidare utbredning måste innebära att man också mer kritiskt granskar panelens uppfattning i frågan om klimatförändringarna i stort.

Kanske dags att vi börjar lyssna mer på de duktiga vetenskapsmän och forskare som verkligen studerat klimatutvecklingen genom många årtusenden istället för att haussa upp meterologer och f.d. vicepresidenter som valt att titta på de senaste seklens förändringar.

När det gäller klimatcyklerna är det perspektivet för snävt. Man måste se de större sammanhangen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0